Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
B O A R D
   » Board
 » Zadaj pytanie
 » Archiwum
 » Szukaj
 » Stylizacja

 
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
OBECNI NA TPC
 
 » Bart 00:00
 » blimek 23:48
 » kosa23 23:43
 » ctc 23:42
 » maddog 23:40
 » Whisky 23:38
 » myszon 23:37
 » Posangel 23:36
 » dugi 23:32
 » Marek1981 23:30
 » charczenk 23:30
 » krzysiozb 23:29
 » abes99 23:28
 » JE Jacaw 23:25
 » ridczak 23:24
 » okobar 23:24
 » szczebel 23:21
 » esteban 23:14
 » yourerck 23:14
 » SebaSTS 23:12

 Dzisiaj przeczytano
 91 postów,
 wczoraj 24532

 Szybkie ładowanie
 jest:
włączone.

 
TwojePC.pl © 2001 - 2021
A K T U A L N A   W I A D O M O Ś Ć
    

Asus 86RT dual WAn , yyyy 2/06/21 17:33
Mam następujący problem. Dostawca internetu multimedia modem Cisco epc3008 do niego podłączony router Asus RT86u (oprogramowanie merlina). Na asusie ustawiłem dual WAN, jako główną sieć wybrałem WAN-dostawcę Multimedia, jako pomocniczą USB gdzie podłączony jest modem USB (dostawca PLUS). Niestety podczas testowania działania DUAL WAN tj. po wyłączeniu odłączeniu modemu multimedii mam komunikat "pomocnicza sieć wan: dhcp twojego dostawcy internetu nie działa poprawnie". Realizowane jest przełączenie na sieć pomocniczą ale niestety na skutek tego komunikatu - brak jest połączenia z internetem. Po ponownym włączeniu modemu multimedi realizowane jest przełączenie na sieć główną i wszystko działa jak należy.
Modem sieci komórkowej na USB jest sprawny (połączenie było testowane na porcie usb laptopa, wszystko działa), w ustawieniach modemu sieci komórkowej wyłączyłem pin.
Nie mam pojęcia gdzie zmienić ustawienia aby działał internet po przełączeniu na sieć pomocniczą.

podpis elektroniczny

  1. zapodaj , myszon 2/06/21 17:40
    system log. Może w logach będzie coś więcej widać.

    Pytaj się też u źródła https://www.snbforums.com/...ms/asuswrt-merlin.42/ Merlin tam siedzi.

  2. A co , ligand17 2/06/21 18:14
    jeżeli uruchomisz router z samym tylko USB (bez podpiętego kabla od modemu Multimedii)? Działa czy nadal wyrzuca komunikat o błędzie DHCP?

    1. wtedy jest ok , yyyy 2/06/21 20:15
      wtedy wszystko jest działa

      podpis elektroniczny

      1. OK, czyli , ligand17 4/06/21 13:40
        problem nie leży po stronie modemu/karty/PLUSa, tylko routera. Trzeba w jakiś sposób wymusić odświeżanie DHCP przy zmianie sieci. Tutaj niestety nie pomogę, bo nie mój AC51 działa tylko na Neostradzie.




    
O D P O W I E D Z   N A   P Y T A N I E
    

Dzięki Rejestracji w naszym serwisie można uzyskać dostęp do zamieszczania Komentarzy do newsów oraz własnych informacji w działach Board oraz Giełda. Wystarczy podać ksywkę, hasło oraz e-mail.


    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2021, TwojePC.PL