Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
B O A R D
   » Board
 » Zadaj pytanie
 » Archiwum
 » Szukaj
 » Stylizacja

 
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
OBECNI NA TPC
 
 » Artaa 22:43
 » Lukas12p 22:37
 » ManiusNG 22:35
 » Pawelec 22:34
 » kemilk 22:31
 » bajbusek 22:30
 » Zbyszek.J 22:26
 » tuptun 22:24
 » elliot_pl 22:22
 » Raist 22:21
 » dugi 22:21
 » RoBakk 22:21
 » DJopek 22:17
 » Chrisu 22:08
 » Paweł27 22:06
 » Conan Bar 22:04
 » petropank 22:02
 » Rybeck 22:00
 » patinka 21:59
 » hideox 21:56

 Dzisiaj przeczytano
 15485 postów,
 wczoraj 22798

 Szybkie ładowanie
 jest:
włączone.

 
ccc
TwojePC.pl © 2001 - 2025
A K T U A L N A   W I A D O M O Ś Ć
    

Dziennik Narodowy - jak Duda w 11 minut załatwił wszystko dla Polski , Ad@mus 28/02/25 12:44
https://youtu.be/LzR7KImZMdo

Brunetki, Blondynki, wszystkie jak
foczki, jedna obok drugiej !!!!!!!

  1. dodam , RoBakk 28/02/25 18:31
    trzecia rozmowa, fajna:
    https://www.youtube.com/...q9E?si=ETL4oINKa1stJcTS
    taki urok mediów "prywatnych" - można trzy godziny rozmawiać i nikt nikomu nie przerywa

    Najlepszym sposobem zamawiania
    piwa jest powiedzenie: Ubik

  2. Przepis na bigos , resmedia 28/02/25 19:37
    SKŁADNIKI:
    2 kg kapusty
    0,5 kg boczku świeżego
    0,5 kg karkówki lub łopatki
    0,5 kg kiełbasy głogowskiej(śląskiej)
    20 dkg kiełbasy jałowcowej
    30 dkg pieczarek lub grzybów suszonych
    4 sztuki śliwek suszonych(bez pestek)
    ziele angielskie,liście laurowe,pieprz,sól
    2 cebule
    1 słoiczek koncentratu pomidorowego

    PRZYGOTOWANIE:
    Kapustę zalać wodą, dodać ziele angielskie, liście laurowe. Mięso podsmażyć na tłuszczu, pokroić w kostkę, dodać do kapusty. Kiełbasę pokroić w kostkę podsmażyć razem z cebulką na tłuszczu, dodać do kapusty. Dodać pieczarki pokrojone lub grzybki suszone wcześniej namoczone i obgotowane w wodzie, w której się moczyły, oraz śliwki. Gotować bigos na wolnym ogniu, pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy, dobrze wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.

    Smacznego!

    desipere est juris gentium

    1. Tylko 4 śliwki? , NimnuL-Redakcja 28/02/25 19:44
      Kroisz drobno?
      Ja dodaję trochę miodu oraz kminek.

      Gdyby nie wymyślono elektryczności,
      siedziałbym przed komputerem przy
      świeczkach.

    2. W końcu jakiś sensowny kontent. , Dexter 28/02/25 19:50
      123

      Komisarz, Blimek, Bart - nie odpowiadajcie w wątkach, które zakładam.
      Odpowiedzi oleję.
      THX!

    3. Najważniejsze, dopiero na 3 dzień jest gites. , fiskomp 1/03/25 00:04
      Najlepiej w zimie i gdy mróz zostawić na noc na zewnątrz, żeby przemrozić. Niebo w gębie.

      1. Co to daje? , NimnuL-Redakcja 1/03/25 14:17
        kapusta kruszeje jeszcze bardziej? Czy chodzi o to, żeby się "przegryzło"?

        Gdyby nie wymyślono elektryczności,
        siedziałbym przed komputerem przy
        świeczkach.

        1. jeśli był robiony , Markizy 1/03/25 16:31
          na kościach to teoretycznie jak ciśnie mróz je to wydusza więcej szpiku z nich. Ale to moja teoria, chociaż prawdopodobnie dość trafna.

          Na Bordzie od 2003-03-03:D
          i5 6600, 2x8GB, 7770

        2. daje, daje , Pawelec 1/03/25 21:22
          tak jak przemrażanie np. karkówki w zalewie. Przy rozmrażaniu zalewa głębiej wchodzi. Przekonałem się o tym sam. Karkówa w zalewie prowansalskiej ze kauflanda. Miałem świeżą paczkę ale się więcej kolesi zwaliło to wyciągnąłem to samo tylko zamrożone. Ci sami ludzie jedli to świeże i to rozmrażane bezpośrednio na drutach. To zamrożone ponoć było lepsze. Ten sam grill, węgiel i ludzie. Tak samo z bigosem. Przemrażam. A jak nie ma mrozów to gar wkładam do zamrażary. Mam taką 400L. BeeGees ma być przemrożony!

          Tom Drwal
          LAS Ltd.

          1. Dzięki, spróbuję też z mięsem , NimnuL-Redakcja 1/03/25 22:46
            400 litrów ... wydębiłeś z prosektorium? :-)

            Gdyby nie wymyślono elektryczności,
            siedziałbym przed komputerem przy
            świeczkach.

            1. eee tam , Pawelec 2/03/25 03:05
              słowo klucz - zamrażarka skrzyniowa. Taka jak ich pełno po wsiach. Taka z klapą otwieraną do góry. Kosztowała koło tysiaka. włączona raz chłodzi do końca świata. U mnie chodziło o to że jak jadę do szwagra to bijemy 2 świniaki i j biorę półtora i mrożę już porozbierane. A 'świeżynkę' sowicie opijamy!
              Umiesz zaiwanić świniorowi obuchem a potem nożem mu przeciąć żeby się wykrwawił i to jeszcze do miski żeby czerninę z tego? Świniora zatłukę, zrobię z niego 4 ćwiartki bezpośrednio. Oskrobię, pozbędę się flaków, siekierką przetnę równo na pół bo wiem gdzie przeciąć pęciny żeby kabana powiesić. Tam przy łydkach się nacina i wisi..
              I po to taka 'zamrażalka'. Umiem wychodować, zaszlachtować, przechować i przetworzyć praktycznie 100%. A że mieszkam w Wawie to trzymam KURY! Mam zarejestrowane stado w Sanepid'zie. I własne jajka!

              Tom Drwal
              LAS Ltd.

    4. Przepis dobry tylko wywal pieczarki , Pawelec 2/03/25 03:11
      ma być grzyb! A tak "wogle" to u mnie bigos to się robi jak jest 'przegląd lodówki'. Wszystko niedojedzone, z terminem, doschnięte ląduje w kapuście i jest git. Ale z grzybkiem bo pieczarka to produkt a nie grzyb. Śliwka to kwestia sporna jak rodzynki w serniku.

      Tom Drwal
      LAS Ltd.

      1. AAAAAA!!!! , Pawelec 2/03/25 03:15
        koncentrat pomidorowy? Poje@##%ło Cię? Myślisz że nikt nie czyta ze zrozumieniem? Niech w świat idzie dobry przepis.
        Wątek uratowany.

        Tom Drwal
        LAS Ltd.

        1. Krewetek brakuje obok tego koncentratu , NimnuL-Redakcja 2/03/25 12:33
          mentalnie pominąłem ten koncentrat, tak bardzo egzotyczny mi się wydał w bigosie. Grzyb leśny, suszony, musi mieć fakturę. Pieczarka na zapiekance.
          :)

          Gdyby nie wymyślono elektryczności,
          siedziałbym przed komputerem przy
          świeczkach.





    
O D P O W I E D Z   N A   P Y T A N I E
    

Dzięki Rejestracji w naszym serwisie można uzyskać dostęp do zamieszczania Komentarzy do newsów oraz własnych informacji w działach Board oraz Giełda. Wystarczy podać ksywkę, hasło oraz e-mail.


    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2025, TwojePC.PL