Twoje PC

Kolejny pomysł na Media Center PC

Autor: Adam | źródło: Engadget | 10:32
(3)
iSetBox to pomysł bułgarskiej firmy Media Systems na kolejny komputer typu Media Center PC. System ten wyróżnia się bardzo dużą funkcjonalnością a zastosowany w nim system operacyjny stanowi Linux. iSetBox potrafi odbierać i nagrywać praktycznie dowolne programy telewizyjne i radiowe - analogową i cyfrową telewizję naziemną a także satelitarną jak również analogowe i cyfrowe programy radiowe. Do dyspozycji jest także nagrywarka płyt CD i DVD, czytnik kart pamięci, obsługa sieci FastEthernet jak również duża liczba wejść i wyjść sygnału zarówno audio jak i wideo oraz zdalne sterowanie. iSetBox można także wyposażyć w obsługę sieci WiFi i Bluetooth dzięki wolnemu slotowi PCI. System ten przeznaczony jest dla sieci telewizji kablowych, firm telekomunikacyjnych itp., którzy to dopiero zaoferują go swoim klientom. Sprzedaż iSetBox ma się rozpocząć pod koniec tego roku ale dokładna cena jak na razie nie jest znana. Więcej informacji można znaleźć pod tym adresem.

K O M E N T A R Z E

1. Jejku (autor: Poke | data: 23/03/06 | godz.: 12:08)
    Czy oni nie moga zrobic czegos co by wygladalo normalnie. Po co te udziwienia - przeciez to ni przypial ni przylatal jak stoi na polce obok standarwoych w kolorystyce i wygladze urzadzen.

2. no no... linuksik (autor: XTC | data: 23/03/06 | godz.: 19:57)
    w media box'ie...

3. hmmm (autor: kretos | data: 24/03/06 | godz.: 20:38)
    byly odkurzacze teraz jest toster...

D O D A J   K O M E N T A R Z

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.