Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2019
Czwartek 20 grudnia 2001 
    

Nowy patch dla chipsetów VIA


Autor: R4v | 11:06
(3)
VIAHardware.com zamieściła najnowszą wersję łaty dla chipsetów VIA, która ma pomóc w kłopotach z kontrolerem IDE i dźwiękiem. Nowa wersja ma numer 0.19 i posiada następujące poprawki:
  • dodano obsługę kolejnych chipsetów
  • StandBy i Hibernate jest obsługiwane w Windows 2000 i Windows XP
  • prostsza instalacja
  • bit CPU Idle nie jest poprawiany, więc procesor powinien być chłodniejszy
  • dołączono patch VIA MWQ
Poza tym można się spodziewać niewielkiego przyspieszenia operacji dyskowych oraz poprawienia jakości obrazu na kartach przechwytujących obraz. Patch jest do ściągnięcia ze strony VIAHardware.com.

 

    
K O M E N T A R Z E
    

  1. !!! Ostrzeżenie !!! (autor: PurchawA | data: 20/12/01 | godz.: 12:40)
    Radzę uważać z tym patchem, ponieważ u mnie po instalacji przy ponownym uruchomieniu systemu w momencie odgrywania muzyczki startowej usłyszałem pisk w głośnikach i nastąpił kompletny zwis. Po twardym restarcie zobaczyłem niebieski ekran z błędem - UNBOOTABLE DEVICE... Pomogło dopiero odpalenie konsoli naprawczej i chkdsk, a następnie w trybie ratunkowym odinstalowanie tego cholerstwa.
    Nie wiem, może mój przypadek jest odosobniony i u innych nic takiego się nie zdaży. Platforma - WinXP ENG, Pł. gł. Asus A7V133 (KT133A).


  2. !!! Ostrzeżenie !!! (autor: PurchawA | data: 20/12/01 | godz.: 12:44)
    Radzę uważać z tym patchem, ponieważ u mnie po instalacji przy ponownym uruchomieniu systemu w momencie odgrywania muzyczki startowej usłyszałem pisk w głośnikach i nastąpił kompletny zwis. Po twardym restarcie zobaczyłem niebieski ekran z błędem - UNBOOTABLE DEVICE... Pomogło dopiero odpalenie konsoli naprawczej i chkdsk, a następnie w trybie ratunkowym odinstalowanie tego cholerstwa.
    Nie wiem, może mój przypadek jest odosobniony i u innych nic takiego się nie zdaży. Platforma - WinXP ENG, Pł. gł. Asus A7V133 (KT133A).


  3. U mnie w porzadku (autor: r4v-Redakcja | data: 20/12/01 | godz.: 12:58)
    Na A7V (KT133) wszystko OK. Nawet sie obraz z ATi poprawil (juz nie "interlejsuje" :) Zreszta w FAQ dolaczonym do patcha jest opisane co zrobic jak system nie odpala. Wlasnie tryb awaryjny. Ale uwazac trzeba.

    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.