Twoje PC  
Zarejestruj się na Twoje PC
TwojePC.pl | PC | Komputery, nowe technologie, recenzje, testy
M E N U
  0
 » Nowości
0
 » Archiwum
0
 » Recenzje / Testy
0
 » Board
0
 » Rejestracja
0
0
 
Szukaj @ TwojePC
 

w Newsach i na Boardzie
 
TwojePC.pl © 2001 - 2019
RECENZJE | Recenzja TP-Link NC450 - kamera IP z nocnym trybem
    

 

Recenzja TP-Link NC450 - kamera IP z nocnym trybem


 Autor: DYD | Data: 06/10/17

Recenzja TP-Link NC450 - kamera IP z nocnym trybemNC450 to jedna z nowszych, niedrogich i prostych w obsłudze kamer IP od firmy TP-Link. Firma, której nazwa kiedyś głównie kojarzona była mylnie z telekomunikacją polską znana jest przede wszystkim z produkcji routerów i szeroko rozumianych rozwiązań sieciowych. NC450 to zdalnie obrotowa kamera wyposażona w Wi-Fi z łatwą kontrolą przez aplikację (Android i Apple), WWW lub chmurę. Posiada całkiem dobry tryb nocny, dwukierunkowy tryb audio oraz oferowana jest w przystępnej cenie (330 zł). W artykule sprawdzimy jej główne funkcje i możliwości jakie może zaoferować oraz wskażemy co jest w niej fajne, co słabe, a co mogło być lepsze.
     







Polub TwojePC.pl na Facebooku

Rozdziały: Recenzja TP-Link NC450 - kamera IP z nocnym trybem
 
 » Wstęp, specyfikacja i wykonanie NC450
 » W praktyce i w działaniu
 » Podsumowanie
 » Kliknij, aby zobaczyć cały artykuł na jednej stronie
Wyświetl komentarze do artykułu
 
    
K O M E N T A R Z E
    

  1. Kamera (autor: Yog-Sothoth | data: 6/10/17 | godz.: 10:43)
    Ostatnio byłem na etapie wyboru kamerki, ale TP-Linki odpadły bo wszystkie mają kąty widzenia ~70stp, wziąłem koniec końców Xiaoyi 720p za 30$ z Ali - na początek powinna być ok. Jedno co mi brakuje w tych kamerach a widziałem w jednej z Ibood to brak zgrywania materiału na chmurę, np. Dropbox czy Google drive, jak złodziej zauważy kamerę to wyciągnie kartę lub zajumie całość i tyle z tego będzie.

  2. re: Yog-Sothoth (autor: DYD-Admin | data: 6/10/17 | godz.: 11:46)
    Tak jak widać na zamieszczanym przeze mnie zdjęciach kamera TP-Linka nie jest szerokątna, jest porównanie z Dlinkiem "szerokim" można zobaczyć różnice. Plusem TP-Linka jest obracanie kamery. Jak się oddali NC450 to jeszcze da się złapać więcej materiału, ale szeroki kąt to to nie jest...

  3. Hmm (autor: Shamoth | data: 6/10/17 | godz.: 14:21)
    Szkoda że za tą cenę nie dali jednak przynajmniej manualnej zmiany kąta. O AF już nawet nie wspominam bo pewnie by kosztowała +200pln.

    Art dobry i potwierdza, że krzesło to najlepsza szafa ;)


  4. uzywam foscam R2 (autor: bajbusek | data: 7/10/17 | godz.: 10:39)
    podobne rozwiązanie, ma trochę więcej możliwości ... dla mnie istotne były strefy w których ma monitorować ruch i wzbudzać alarm.
    W tych kamerkach brakuje mi trybu "patrol" czyli automatycznego obracania kamery o 360 stopni w poziomie i wykrywanie ruchu na większym obszarze ... może pojawi się soft z taką funkcjonalnością bo możliwość jest - samemu mogę uruchomić tryb w którym kamera kręci się po zadanym "trajektorium"


  5. a jak z obsługą przez Androida? ( TinyCam ) (autor: ALBERT | data: 7/10/17 | godz.: 16:39)
    używam TinyCam na smartfonie (chyba jedna z bardziej popularnych apek) i kamerka za niecałe 300zł nie pozwala na kontrolowanie obrotu :///
    Nie pamięta też zdefiniowanych widoków.
    Przydałoby się dodać do testu!


  6. ALBERT (autor: DYD-Admin | data: 7/10/17 | godz.: 16:50)
    W teście wspominałem o tym, że kamerka nie działa z aplikacją IP Cam Viewer Lite pod Androida, mimo że kamera jest na liście obsługiwanych przez appkę. Zobaczę jak będzie z TinyCam i dam znać. Pod Androida działa dobrze soft TP-Linka.

  7. ad 6. (autor: ALBERT | data: 7/10/17 | godz.: 17:06)
    na liście TinyCam też jest TP-Link
    ze stosu sprzętu który sprawdziłem, pod TinyCam działało najwięcej...
    Jest nadzieja :)


  8. a jeszcze ważne - obraz jest. (autor: ALBERT | data: 7/10/17 | godz.: 17:09)
    W TinyCam połączenie z kamerą - bez problemu.
    Kłopot tylko w sterowaniu obrotem i pamięcią pozycji kamery.


  9. Re: ALBERT (autor: DYD-Admin | data: 7/10/17 | godz.: 20:44)
    Z Tiny działa tylko lokalnie, przez Internet też nie idzie, podobnie jak IP Cam Viewer

    
D O D A J   K O M E N T A R Z
    

Aby dodawać komentarze, należy się wpierw zarejestrować, ewentualnie jeśli posiadasz już swoje konto, należy się zalogować.

    
All rights reserved ® Copyright and Design 2001-2019, TwojePC.PL